Luister
muziek
3 mei 2024 - 21:48
Deel dit artikel:

Inwoners Cranendonck krijgen geld terug voor regenton

"Samen kunnen we iets doen tegen wateroverlast", zegt gemeente Cranendonck. Bijvoorbeeld door rondom jouw huis of bedrijfspand water op te vangen. Inwoners die dit doen, kunnen geld terugkrijgen.

cranendonck24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Door te zorgen dat er minder regenwater via de regenpijp in het riool terechtkomt, help je mee tegen wateroverlast. Vanaf 1 mei 2024 geldt een aangepaste subsidieregeling voor het afkoppelen van regenwater. Hiermee is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor een regenton.

Regenpijp afkoppelen en regenton aansluiten

Door je regenpijp af te koppelen van het riool is de kans kleiner dat het riool overstroomt bij flinke regenbuien. Er zijn verschillende manier om regenwater dat nu via de regenpijp naar het riool stroomt op te vangen. Met de aangepaste regeling is het nu ook mogelijk om subsidie te ontvangen voor het afkoppelen van de regenpijp en een regenton aan te sluiten.

Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de regenton een inhoud van minimaal 100 liter hebben. Ook is een vulautomaat of overloop nodig, zodat het regenwater bij een volle regenton de tuin inloopt naar de beplanting. Op deze manier houden het regenwater in de tuin en niet in het riool of op straat. Voor het afkoppelen van de regenpijp met regenton ontvang je 25 euro per regenton. Met een maximum van 50 euro (twee regentonnen) per adres.

Afkoppelsubsidie aanvragen bij gemeente Cranendonck

Ga voor meer informatie over de subsidie en het aanvragen ervan naar cranendonck.nl/afkoppelsubsidie.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie