muziek
23 april 2024 - 22:28
Deel dit artikel:

Rood-Wit'67 in degradatiegevaar, maar er is nog een sprankje hoop

Rood-Wit'67/PLUS uit Budel-Dorplein verkeert in degradatiegevaar in de 4de klasse. Na hun verlies tegen Brevendia afgelopen zondag staan ze een na laatste, met nog maar twee wedstrijden op het programma.

cranendonck24
  / / Redactie

Het hoofdveld van Brevendia was onbespeelbaar en daarom werd er uit geweken naar een kleiner, maar ook slecht bespeelbaar bijveld. Dit was duidelijk in het voordeel van de thuisclub. Brevendia kon de ruimtes kort houden, zodat Rood-Wit'67 niet in hun normale spel konden komen. Brevendia speelde met zeer veel inzet en veel duels werden verloren door de rood-witten.

Brevendia probeerde ook met lange ballen op het kleine veld hun snelle spitsen te bereiken. In de negende minuut kwam op deze manier een lange bal terecht bij een van hun spitsen, maar doelman Joep Lammers redde bekwaam.

Na vijftien minuten werden Rood-Wit'67 voor de eerste keer gevaarlijk. Steef Damen ging een combinatie aan met Robin van Vuurden maar Damen schoot de bal net voorlangs. In de 22ste minuut een tweede kans. Tom Ras, die goed opgekomen was, schoot de bal net over. Drie minuten later weer een kans voor Steef Damen, maar nu stond doelman Pleunis in de weg.

Van 0-1 naar 2-1

In de 35ste minuut werd het toch 0-1. Een prima dieptebal van Rowan Jongen kwam terecht bij Robin van Vuurden, die de bal over de doelman heen lobde. De in groten getale opgekomen Rood-Wit'67-supporters dachten dat 0-1 ook de ruststand zou worden, maar in de 43ste en 45ste minuut boog Brevendia de 0-1-achterstand om in een 2-1-voorsprong met twee identieke doelpunten.

In de 43ste minuut werd een voorzet vanaf de linkerkant ongehinderd bij de tweede paal ingeschoten en twee minuten later wederom een voorzet vanaf links die nu ongehinderd bij de tweede paal werd ingekopt. Ruststand: 2-1.

Nog een tegengoal

Meteen na de rust gingen de rood-witten door met het weggeven van kansen. In de 47ste minuut kon Brevendia gebruikmaken van paniek in de Rood-Wit'67-verdediging. De bal werd onvoldoende weggewerkt en Brevendia kon gemakkelijk de 3-1 scoren. Hierna probeerden de rood-witten nog alles op alles te zetten voor een beter resultaat, maar Brevendia speelde zeer fel in de duels. Soms té fel, zonder dat de scheidsrechter ingreep. In de tweede helft werden dan ook geen kansen meer gecreëerd.

Kans op voorkomen degradatie

Rood-Wit'67 heeft nog een kleine kans om directe degradatie te ontlopen. Ze moeten zelf twee keer winnen en hopen op een overwinning van SVSH op DESM in de volgende speelronde. Ze spelen zelf op 12 mei de uitwedstrijd tegen SSE.