muziek
28 april 2024 - 22:47
Deel dit artikel:

Seizoen van middenmoter FC Cranendonck gaat als een nachtkaars uit

Na de moeizame overwinning vorige week tegen RKSV Sterksel, stond afgelopen zondag het laag geklasseerde VV DEES uit Wintelre op het programma. Het werd geen resultaat om over naar huis te schrijven.

cranendonck24
  / / Redactie

FC Cranendonck begon goed aan deze wedstrijd en nam al snel het heft in handen. De eerste kans was er al na één minuut, waarbij Ralph van Meijl een mooi schot maar net over het DEES-doel zag gaan. Gedurende de eerste 35 minuten was FC Cranendonck volop in de aanval, maar echt grote kansen kon het niet afdwingen. DEES kon er nog weinig tegenover stellen en moest het doen met lange ballen of snelle uitvallen, maar FC Cranendonck kwam daarmee niet in gevaar.

Totdat de veertigste minuut aanbrak. VV DEES mocht een vrije trap nemen op ongeveer 25 meter van het FC Cranendonck-doel. De perfect genomen vrije trap belandde in de bovenhoek en FC Cranendonck kreeg daarmee de deksel op de neus: 1-0. En of dit nog niet genoeg was, belandde een minuut later een hoge voorzet net op het hoofd van de linksbuiten van DEES, die vrij de 2-0 kon inkoppen. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust zagen we een ploeterend FC Cranendonck, zoekend naar openingen, maar de DEES-achterhoede gaf geen krimp. FC Cranendonck had moeite om kansen te creëren en moest tot minuut 67 wachten voordat spits Ralph van Meijl de aansluitingstreffer kon binnenkoppen en de 2-1 op het scorebord kon laten zetten. Het wachten was op de gelijkmaker, maar het bleef bij enkele kleine kansjes. Het was DEES dat in minuut 90 na een snelle uitval de 3-1 kon scoren en daarmee FC Cranendonck met een nederlaag naar huis stuurde.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat er voor FC Cranendonck niets meer op het spel en gaat het seizoen als een nachtkaars uit. Ze staan momenteel zevende en kunnen hooguit nog een plekje stijgen of zakken.