Luister
muziek
15 april 2024 - 21:55
Deel dit artikel:

Mientje plantte bloemen in Maarheeze, maar poepende honden verpesten het

Mientje van Oosterhout maakte zich een aantal jaren geleden sterk om plantsoenen aan de Brinkhorst in Maarheeze op te vrolijken. Daar zijn toen planten geplaatst. Maar deze plek wordt nu veel gebruik als hondenuitlaatplaats en er worden drollen achtergelaten.

cranendonck24
  / / Redactie
Advertentie

Mientje woont al veel jaren met heel veel plezier in de Brinkhorst in Maarheeze. De wensboom van Maarheeze heeft een aantal jaren geleden haar wens in vervulling laten gaan en de perkjes op de Brink zijn gerealiseerd. Ze wilden het namelijk wat opvrolijken.

Maar nu ergert Mientje zich aan de talloze hondenbezitters die deze plek gebruiken als hondenuitlaatplaats. Mensen uit de omgeving komen op het pleintje hun hond laten plassen en laten de drollen achter in het plantsoen. Mientje hing opnieuw een vraag aan de wensboom: “Kunnen we daar iets tegen doen?”

De werkgroep van de wensboom ging aan de slag en zorgde voor een aantal bordjes waar ‘verboden voor poepende honden’ op staat. Anton van Dijk was zo aardig om daar stevige staandertjes aan te maken. ‘Hufterproof’ en met een goede lange bevestigingspaal.

“Samen met Mientje zijn de bordjes in de perkjes gezet en we hopen dat de hondenbezitters er gevolg aan geven. Laat uw hond niet in plantsoenen poepen en plassen”, aldus de initiatiefnemers van de wensboom.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie