Luister
muziek
28 april 2024 - 08:17
Deel dit artikel:

'Veel mannen geven meer om hun auto dan om hun vrouw'

Veel mannen geven meer om hun auto dan om hun vrouw. De auto is hun ‘blikken overjas’, die alleen door het baasje zelf geknuffeld mag worden. Bij de ergste automalloten mag het autootje alleen gewassen worden met ph-vrije Zwitsal babyshampoo, fluwelen sponsje en gesteriliseerd regenwater.

cranendonck24
  / Jan Strick
  • Beeld - Jan Strick
Advertentie

De vogel die het dan nog waagt om de glanzende bolide na de wasbeurt te 'beflatsen' met een natte kledder, kan een schot hagel verwachten. Ik durf te beweren dat auto’s mannenbezitters zijn. En er komen steeds meer auto’s bij. Nederland lijkt wel een natie te worden zonder benen.

De partner van de ‘autogek’ mag hooguit op de bijrijdersstoel zitten en nog ouderwets kaartlezen. Vooral niét aan de secuur ingestelde TomTom zitten. Het is bewezen dat je, als je vrouwen laat kaartlezen, meer van de wereld ziet, dan met een TomTom. Trouwens, het schijnt ook zo te zijn dat vrouwen beter rijden dan mannen. Ik denk dat ook soms. Je moet maar eens proberen om een auto dwars in de garage te parkeren.

Gefrituurde kont

Autogekken troeven elkaar steeds af met de allernieuwste snufjes. Een ‘glutenvrij kenteken’ is nieuw, evenals de ‘geparfumeerde kofferbak’ en buitenspiegels met Luxaflex. Een leren zitting, die de warmte aanpast aan de temperatuur van het achterwerk van de chauffeur, vind ik persoonlijk nogal overdreven, maar bestáát wel. Wat koop ik ervoor om met zo’n gefrituurde kont rond te rijden?

Volkswagen, maar toch Mercedes

Er schijnen hypermoderne auto’s op de markt te komen die door te remmen ook achterop komende auto’s langzamer kunnen laten rijden. Als dat geen hype wordt, vreet ik de bretels van Jort Kelder op. Ook de wereld van autostickers is heel vernieuwend. In Duitsland schijnen nu al auto’s rond te rijden met op de achterbumper de tekst: “Neem me niet kwalijk dat ik zo kort vóór u rijd.” Duitsers met humor. Misschien nog wel het meest verrassend. Tijdens de Tweede Wereldoorlog beloofde Hitler alle Duitsers een Volkswagen als ze de oorlog wonnen. Gek. Nu ze dik verloren hebben, rijden ze allemaal in een Mercedes. En dan die rijstijl. Sommige Duitsers rijden net of ze met het stuur hun broek ophouden.

4x4

Parkeren wordt een probleem de komende jaren. Soms, als ik eindelijk een parkeerplaats heb gevonden, denk ik: kan ik hem hier niet beter laten staan voor de rest van het jaar? Waar blijft de tijd? Zeker in autoland. Met weemoed denk ik terug aan de Fiat van mijn vader, die hij later inruilde bij het Historisch Museum. Een onverslijtbare roestbak met vier pedalen. Eén voor de koppeling, één voor het gas. En dan nog twee om de airbags op te pompen. Persoonlijk blijf ik groot fan van een 4x4. Maar helaas, mijn garage is maar 3x3.

Oh ja, heb je mijn tekening gezien? Heb je je ooit afgevraagd hoe de slaapkamer van Max Verstappen eruitziet? Nou, ik denk zó ongeveer.

Download de gratis app van Cranendonck24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie